• user@email.com
  • 09353966920

آکادمی فنی و مهندسی کایوت

انجام پروژه هایCatia , Solidworks, AutoCad ,Inventor

ساخت ماکت با پرینت سه بعدی

  • ۱۵۲

هنگام طراحی و خلق یک ایده، برای تفهیم و ارائه ی آن در زمینه های مختلف مثل: نمایش اماکن زیست عمومی،خصوصی،زمینه های فرهنگی، محصولات صنعتی،امور ویژه و … می توان از ماکت استفاده کرد، ما در این مقاله قصد داریم تا با مقایسه ،ساخت ماکت با 

هنگام طراحی و خلق یک ایده، برای تفهیم و ارائه ی آن در زمینه های مختلف مثل: نمایش اماکن زیست عمومی، خصوصی، زمینه های فرهنگی، محصولات صنعتی، امور ویژه و … می توان از ماکت استفاده کرد، ما در این مقاله قصد داریم تا با مقایسه ، ساخت ماکت با پرینت سه بعدی و روش سنتی ، در موضوعاتی نظیر هزینه ساخت ، سرعت ساخت ،رنگ بندی ، محدودیت ابعادی و … به شما برای ساخت ماکت خود کمک کنیم.

تعریف ماکت:

در حقیقت ماکت از تبدیل طرح دو بعدی روی کاغذ به طرحی سه بعدی و حجمی ایجاد می شود و می تواند با مواد، مصالح و روش های مختلف اجرا شود. در مدارس و اماکن آموزشی و آتلیه های حرفه ای، توجه زیادی به ماکت می شود و از آن به عنوان یکی از بهترین روش های ارائه ی ایده استفاده می گردد.

ماکت اتود:

غالب طراحان، به خصوص طراحان ورزیده می دانند که در عین داشتن تجربه ی بالا، باز هم می توان با استفاده از ماکت، بسیاری از مسائل را دید و مطرح کرد که عنوان کردن آن ها بر روی نقشه مشکل خواهد بود. بدین وسیله طراحان خیلی زود به اشتباهات پی می برند و با دیدن ماکت می توانند به سهولت طرح خود را اصلاح کرده و سپس طرح نهایی را بر روی کاغذ بیاورند.

ماکت نهایی:

در روند تصویب طرح های ساختمانی و صنعتی، غالباً افرادی غیر از طراحان مانند کارفرمایان یا اشخاص دیگری که با نقشه های ساختمانی و صنعتی آشنایی ندارند شرکت دارند. با نمایش ماکت های ساخته شده، می توان در انتقال و درک بیش تر طرح ها، به آن ها کمک کرد تا در تصمیم گیری سرعت حاصل گردد. مسلم است که ظاهر تمام شده ی این نوع از ماکت، باید دقت و ظرافت بیشتری داشته باشد و علاوه بر اجزای اصلی (عناصر ماکرو) می بایست کار از دقت لازم در اجزای ریز (عناصر میکرو) نیز برخوردار باشد تا جلوه ی لازم را ایجاد نماید.

ویژگی های پرینت سه بعدی

با پرینتر سه بعدی شما تغریبا محدودیتی برای ساخت اشکال مختلف و خاص و میزان جزئیات کار ندارید . مهم ترین تفاوت روش ساخت با پرینتر ساخت افزایشی بودن است . و سایر روش ها ساخت کاهشی هستند  و این یعنی برای ساخت هر قطعه باید تکه های بزرگ تری از مصالح را با روش های مختلف برش و کاهش داد و تا جایی از مواد کم کنیم تا به اندازه ی  طرحی که میخواهیم برسیم . در همین مرحله گاهاً مصالح بیشتر از میزان مورد نیاز خریداری میکنیم و همینطور اغلب مقدار زیادی مصالح اضافی و دور ریختنی باقی میماند که این مسئله بر هزینه های ساخت ماکت ما می افزاید . در حالیکه پرینتر سه بعدی با سیستم افزایشی دقیقا به همان اندازه ی طراحی شده و مورد نیاز مواد را به صورت لایه لایه بر روی هم پرینت میکند و این فرایند علاوه بر سرعت بالاتر و همینطور راحتی بیشتر در ساخت ، هزینه های به مراتب کمتری بر می دارد 

در جدول زیر ساخت یک ماکت در دو روش سنتی و چاپ سه بعدی با هم مقایسه شده اند.

 

روش ماکت سازی

روش سنتی

چاپ سه بعدی

کیفیت ساخت

از لحاظ دقت و جزئیات محدودیت دارد.

جزئیات، دقت و رنگ های بیشتری داشته که مفهوم را به شیوه ای بهتر ارائه می دهند.

زمان

۶ روز

۹ ساعت

دوام

دوام کمتری دارد.

دوام نسبی بیشتر دارد.

استقامت

قطعات چسبنده استقامت آن را کمتر می کند.

در مدل یک پارچه استقامت بیشتری وجود دارد.

وضوح جزئیات

به سختی می توان جزئیات را نمایش داد.

جزئیات را به آسانی نمایش می دهد.

انعطاف پذیری

اجازه تغییرات در طراحی وجود ندارد.

تغییرات در هر مرحله از طراحی می تواند انجام شود.

هزینه ساخت

به صرفه برای شکل های صاف و ساده

به صرفه برای شکل های پیچیده و مشکل

محدودیت ابعادی

محدودیت ابعادی ندارد

محدودیت ابعادی برای یکپارچه بودن را دارد

پیچیدگی طرح

دارای محدودیت در ساخت اجزا پیچیده

عدم محدودیت در ساخت اجزا پیچیده

ما به شما کمک میکنیم تا بتوانید، ماکت های خود را در سریع ترین زمان و بالاترین کیفیت پرینت کنید

جهت سفارش با ما تماس بگیرید

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

تماس با ما

برای ارتباط با ما می توانید همه روزه از ساعت 10 صبح تا 8 شب از طریق شماره تماس های زیر استفاده نمایید.

  • +962123456
  • user@email.com
  • تهران-خ اول- پلاک دوم
  • +93420000